2013.01.10.
06:00

Írta: joco78

Nyaggatás

India, Újdelhi, Hare Rama Guest House

Második nap (3.) 2012. február 18. reggel 8:00

 

A másik kedvenc koldulási módszerem a nyaggatás.DominosPizza_200.JPG Rutin ide vagy oda, ilyenkor bizony észnél kell lenni, mert itt már kemény auracsapolás folyik. Jönnek a gyerekek, általában egy testvérpár, egy 5-6 éves kicsi, egy még kisebbel kézenfogva és rúpiáért vagy euróért könyörögnek. Hosszasan elkísérnek, kéregetnek, időnként fogdosnak és belénk kapaszkodnak, de a legidegesítőbb, hogy órákon keresztül ugyanazt mondogatják.

Szőrös szívű gané legyen, aki legalább egy nemet nem vet oda nekik. A gyerekek pedig csak jönnek és könyörögnek, rimánkodnak, siránkoznak végestelen végig a bazársoron. Bevetjük a negligálásos módszert, tudomást sem veszünk róluk, de ők rólunk annál inkább igen. Amíg mi bemegyünk a boltokba, addig ők türelmesen megvárnak és igencsak meglepő, amikor még negyed óra után is kint fogadnak és onnan folytatják, ahol abbahagyták. Az ember fia eközben elgyengül, ideges lesz és már bármit megtenne, hogy hagyják őt békén. Bujdosni, elfutni, fenyegetőzni vagy kiabálni teljességgel hiábavaló  ők azok az emberek, akik megtanítanak európai mivoltunkat levetkőzni. Minden otthonról hozott módszer érvényét veszti.

A megoldás egyszerű, mint a pofon, a kivitelezése már nem annyira. Csak erősnek és magabiztosnak kell lenni  időnként pedig jó nagyokat mosolyogni. Ha belülről tényleg elég erősek vagyunk, akkor ezt ők is megérzik és továbbállnak újabb áldozat után nézve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavolazsiatol.blog.hu/api/trackback/id/tr854999022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása