2013.01.28.
06:00

Írta: joco78

A rózsaszín város

India, Rádzsasztán, Jaipur

Harmadik-negyedik nap 2012. február 19-20.

 

rajasthan_500.jpg

Öt óra vonatozás után este kb. fél 9 körül érkezünk Rádzsasztán fővárosába, Jaipurba. Az állomáson ránk száll egy hiéna srác és Iza elég rosszul kezeli. Eleinte szótlanul tűri, amint a fiú riksát és útbaigazítást kínál, majd egyre ingerültebben elkezd neki nemet mondani. A srácnak ez csak olaj a tűzre, részünkről már elhangzott a „Leave me alone” és a „Fuck you” is. A sötétben hátizsákosan nekivágunk a kb. 2 km-es városi túrának, a délelőtti tűző nap és Old Delhi pora még most is megviseli a szervezetünket. 

CityGate_500.JPG

Jaipur City Gate

A Lonely Planetes szállodák vagy foglaltak vagy már csak drága szobájuk maradt, így egy óra után még mindig nincs szállásunk.

Végül megtaláljuk a Pink City Guest House-e, ami ugyan nincs az ajánlottak között, de az igényeinknek megfelel és nem egy könnyen, de le is alkudjuk 1200-ról 400 rúpiára.

Cserébe hajnal ötkor a fülünkbe ordít a müezin, a hangszóró befigyel az ablakunkon és már akár Mekka felé is leborulnánk, csak hagyja abba.

PrimitiveArts_500.JPG

Jaipur nem egy mohamedán többségű város, külsőre színes hindu ruhák mindenhol, de nem lehet pici a muszlim közösség sem. A szakállas, kupakos, hófehér ruhás emberekből még a vonaton láttam a legtöbbet, de a fülembe ordító hosszú hajlított dallamok nem engedik őket feledni.

Jaipur óvárosa a színe miatt kapta a pink jelzőtt. A házak falát világosbarnára festik, ami se nem vörös, se nem sárga és szerintem még csak nem is pink, hanem ilyen paszteles izé. Na jó, legyen akkor pink.

SzelekPalotaja01_500.JPG

Szelek palotája 

SzelekPalotaja02_500.JPG

Itt elvagyunk két napot, napközben itt is tűz a nap, nyomjuk a napkrémet, a befedett fejet meg a napszemüveget.

Jaipur_Rikshaw_500.JPG

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tavolazsiatol.blog.hu/api/trackback/id/tr395044304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2013.01.28. 10:54:45

A következő jaipuri poszt kedd reggeltől olvasható.
süti beállítások módosítása