2013.02.01.
06:00

Írta: joco78

Biznisz és gyász

India, Rádzsasztán, Pushkar, Hotel Kanhaia Haveli

Ötödik - hatodik nap 2012. február 21-22.

 

rajasthan_map_400.jpg

Megpróbáljuk kitalálni, hogy hol rak le a busz. A város nem nagy, de mégiscsak este fél 10 van. A Lonely Planetből kinézünk egy szállást – kis bolyongás után meg is találjuk , de úgy néz ki, hogy nincs olcsó szoba. Az idős tulaj egy angolul alig beszélő fiúra bíz, aki felvisz az emeletre és megmutat két szobát. Amikor a részletekről kérdezzük, akkor nem érti. Odalent már jeleztük, hogy az 1200 rúpia az nem a mi budgetünk. A srác 700-at mond, de amikor Iza visszakérdez, akkor már 600-at. A hotel egyébként barátságos, élő növényekkel van tele és tiszta.
A recepcióra visszatérve az öreg előad egy történetet, hogy ő ugyan a tulaj, de a fia az ügyvezető, aki most két napig nincs, szóval anyagi ügyekben ő nem dönthet. Egyezzünk ki 500-ban. Nekünk a 400 lenne jó, de tetszik a szállás, belemegyünk.

HotelKanhaiaHaveli_500.JPG

Az öreg elnézést kér a rumliért, most nagy a felfordulás, mivel két napja hunyt el a felesége. Mi csak meglepetten pislogunk, mert mindezt olyan mellékesen említi meg, mintha csak az időjárásról tett volna valami apró megjegyzést. Ezért hát a recepció melletti szobában az a sok asszony és gyerek.

Végül örülünk az emeleti új szobánknak és megyünk a dolgunkra.

lakat01_250.JPGMásnap reggel összepakolunk és elindulunk egy olcsóbb szállást keresni, de az öreg már azzal fogad, hogy 400-ért is simán maradhatunk. Az este után nem lett volna pofánk tovább alkudozni, de örömmel belemegyünk. A vendégkönyvet most sem töltjük ki, szerinte az még ráér, a fizetés meg szintúgy. Ezt egy kicsit furcsáljuk, mert ezt eddig mindenhol szigorúan vették, – de hát jó, legyen.

Csak a második estére esik le a tantusz, hogy hiába a nagy nyüzsgés a hotelben, rajtunk kívül itt nincs másik szállóvendég. Mindenki más családtag vagy az elhunythoz közelálló személy. Gyerekek és asszonyok töltik itt együtt az egész napjukat, – amennyire mi látjuk, itt európai értelemben vett siratásnak, vagy szomorkodásnak nyoma sincs.

A gyász miatt leállítottak minden foglalást, de mi erről mit sem sejtve az utcáról estünk be, – este 10-kor pedig már nem mondtak nekünk nemet. A vendégkönyv is ezért lett halogatva, hogy üzlet ez idő alatt semmilyen formában ne köttessen. 

Az öreg bravúrosan oldotta meg a dilemmát, nekünk pedig csak apránként esik le, hogy mi is történik körülöttünk.

Pushkar04_500.JPG

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tavolazsiatol.blog.hu/api/trackback/id/tr755051680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2013.02.01. 09:12:42

Szombat reggel új pushkari bejegyzés!
süti beállítások módosítása