2013.01.14.
06:00

Írta: joco78

Turista belépő

India, Újdelhi, Hare Rama Guest House

Második nap (5.) 2012. február 18. este 10:10

 

P1040647_500.JPG

UseStairs_250.JPGA New Delhi Stationtől metrózunk az AIIMS (ejtsd: éjmsz) nevű megállóig, onnan pedig autorikshaw-val megyünk tovább Iza nagy örömére. Delhiben a felszíni közlekedéstől eleinte kitört a frász, de mára már kifejezetten élvezzük.
Már nem akarjuk annyira megérteni a hogyant, itt ugyanis sokkal fontosabb a hová. Az, hogy egy háromsávos úton öten is elférnek egymás mellett már egyáltalán nem zavar. 

Hazafelé bementünk a vasútállomáson lévő Tourist Bureauba és foglaltunk magunknak vonatjegyet Jaipurba. Holnap délután 3-kor indulunk!

SpittingIsProhibited_500.JPG

Közben ugyanott megismerkedtünk egy norvég sráccal, Jonas-szal, aki Agraba és Varanasiba próbált magának jegyeket foglalni. Jonas egyébként a Vöröskereszt dolgozója és Kathmanduban munkálkodik. Ő afféle kihelyezett koordinátor, aki a helyieket segíti az utak építésében és azok járhatóvá tételében. Most valami nepáli ünnep miatt adódott neki öt nap szünete, ezért átruccant Delhibe, mivel Indiában még nem járt. 

P1000301_500.JPG

Pár hete, az utunkra készülődve Iza megtalálta a kathmandui turista belépőjét, ami a helyi Durbar térre engedett belépni. Ki tudja, mi okból, ezt a haszontalan belépőt tette az átlátszó pénz- és irattartójába, amit a nyakában hord. Csak később vettük észre, hogy a fényképes-pecsétes kartonlapkát látva, több helybéli gondolja róla, hogy ő valami hivatali személy, ezért sokszor megkülönböztetett figyelemben részesítik. Jonasnak is ez tűnt fel, ő viszont a nepáli vonatkozást szúrta ki.

Némi eszmecsere és jegyvásárlás után elsétáltunk vele a közeli Main Bazaarba és elirányítottuk őt a szállása felé. Ha minden igaz, akkor a holnap délelőttöt Jonas-szal töltjük és megnézzük Delhi valamelyik nevezetességét.

009_500.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavolazsiatol.blog.hu/api/trackback/id/tr334999036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása