2013.01.01.
00:01

Írta: joco78

Első nap

India, Újdelhi, Hare Rama Guest House

2012. február 17. este 8:50

 

MainBazaar_500.JPG

Hajnali 3 körül landolt a gépünk Delhibe, nagyjából három órát utaztunk ide Abu Dhabiból. Az átszállás is jól sikerült, a kezdeti késés ellenére rendben elértük a csatlakozást az araboknál és kiálltuk azt a rettenetes hosszú sort, hogy átvizsgálják a kézipoggyászunkat. Ott, mármint Abu Dhabiban még semmi különös, indiai arcokat még keveset láttunk, sok az átszállásra váró fehér ember és persze akadnak fátylas, letakart nők és burnuszos arabok.

 

Közel s távol

 

A közel kelet nekünk itt már távoli, Iza nyafog a sorban, hogy ha ez a nő a háta mögött még egyszer meglöki, akkor isten bizony beszól neki. Én figyelmeztetem, hogy ahová mi tartunk, ott még cifrább lesz, és már itt érdemes gyakorolni az elfogadást. A mögötte álló keleties vonású pici nő láthatólag nem akar rosszat, csak mafla és figyelmetlen. Errefelé a tömegben való lökdösődés és furakodás afféle bevett szokás. Inkább legyünk hálásak, hogy az atrocitásokat nem egyszerre kapjuk, hanem apránként, fokozatosan.

 

Ami még az araboknál feltűnik, az a fenékmosós vécé. Keleten a papíros megoldás nem túl divatos, leginkább csak ott van, ahol európaiak is megfordulnak (pl. hotelek, éttermek). A technikával egyébként semmi bajom, magam is sokkal higiénikusabbnak tartom – igaz, én sem erre szocializálódtam. De azért ott állok a zuhanyrózsát nézve és azon töröm a fejem, hogy a mosás után mivel törlöm magam szárazra. Erre később meg is kapom a választ, az egyik helyi úriembert látom távozni  hátul vizes nadrággal.

London_AbuDhabi05.gif

Egyébként reggel óta utazunk, reggel fél 6-kor Londonban már a metrón ülünk, hogy 10:15-kor felszálljon velünk a gép a Heathrowról. Légitársaságnak az arab Etihadot választottuk, mivel árban és minőségben ők kínálták a legjobb színvonalat. És valóban – kényelmesen ülünk, a stewardesek kedvesek és teszik a dolgukat, mi pedig élvezzük, hogy jókat kajálunk és egy rakás film és zene közül válogathatunk az ülésbe épített képernyőinken. Azért este 8-kor Abu Dhabiban (helyi idő szerint) az átszállásra várva már egy kissé fáradtak vagyunk, de lesz ez még ígyebbül is.

AbuDhabi_500.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavolazsiatol.blog.hu/api/trackback/id/tr584981626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása